Bloggen

Få spons på trummor eller andra musikinstrument

22 mar 2014

Jag har varit musiker länge och även jobbat många år inom olika positioner i musikindustrin. En väldigt vanlig strävan bland musiker är att få spons men tyvärr saknar de flesta kunskap om vad sponsring innebär och hur man bär sig åt för att bli sponsrad. Har skrivit ihop några sidor som jag hoppas kunna vara till stor hjälp. Hur man får spons


Skatteåterbäring - nytt trumset!!

20 nov 2013

Skatteåterbäringen är på gång! Det tillsammans med nästa lön ska kunna ge ett riktigt bra trumset. Det blir shellpack förstås. Cymbaler och stativ har jag sedan innan och de ska inte bytas.


Bli en bättre trummis med DVD

16 jun 2013

En sak jag tänkt mycket på är hur man blir en bättre trummis. Givetvis måste man sitta hemma och träna men precis som i sport så är det svårt att coacha sig själv till nya framgångar. Man behöver någon som pushar, ger tips, inspiration och återkoppling.  Det uppenbara är förstås att anlita en duktig trumlärare. [...]


Skatteåterbäring = cajon ?

4 jun 2013

Skatteåterbäringen är på gång! Blir några tusenlappar för min egen del och jag lutar åt att använda den till att köpa en cajon faktiskt. Jag har blivit otroligt imponerad över hur mångsidiga cajoner är. En riktigt bra cajon kan både ge ett distinkt virvelljud, ett djupt basljud och en oändlig mängd andra basljud som kan [...]


Mer trummor mindre bloggande

29 maj 2013

...så får jag nog säga om senaste halvåret. Vad har hänt sedan senast? Jag har bytt ut ett par cymbaler. Kan skriva mer om det senare. Jag har även börjat snegla lite på ett par olika trumset. Vi får se lite vad det blir. Tidigare har jag alltid valt trumset med stora trummor och stått [...]


Leksakstrummor - köp inte dem

9 nov 2012

Leksakstrummor ska man inte köpa. De trummor som finns i leksaksbutiken är generellt sett fruktansvärt dåliga. Satsa istället på ett riktigt trumset som är anpassat för barn. Jag har skrivit några rader om det: Länk - leksakstrummor.


Fixat pedalen till baskaggen

15 okt 2012

Ibland får man lite extra energi att göra något nyttigt. Fick faktiskt en sådan i helgen och besämde mig då för att ta tag i baskaggepedalen. En Tama Iron cobra dubbelpedal. Jag vet inte hur gammal den är nu. Säkert 5-7år. Har torkat av den med en trasa någon gång men inget mer än så. [...]


Nya trumsargar

21 sep 2012

Gillar verkligen när trummorna är rena och blänker. Brukar putsa dem ordentligt ett par gånger om året och sedan bara dammar av trumsetet någon gång i månaden. Gillar när trummorna ser ut som nya. Sargarna på virveln och hängpukorna är tydligen det som blivit mest slitet när jag packat upp/ned och transporterat trummorna. De kanske [...]


Inga trummor idag

6 sep 2012

Bortrest ett par dagar så trummorna får samla damm ett litet tag. Längtar redan tillbaka...


Repar på digitaltrummor idag

1 sep 2012

Ska repa in en av bandets nya låtar idag. Ska inte till replokalen utan sitter hemma och lirar på mina digitala trummor. Funkar skitbra.


Bra tryck i baskaggen!

28 aug 2012

Satte på nya trumskinn på baskaggen igår. Valet föll på Remo Powerstroke 3 coated och Remo Ambassador ebony. Ebony är ett svart skinn som jag satte på framsidan. Det blev härligt klipp och tjoff i bastrumman. Låter inte alls kvävd som det annars lätt blir med för tjocka skinn eller massa dämpning inne i trumman. Väldigt nöjd!


Övar på digitaltrummor

18 aug 2012

Idag ska det övas in två nya låtar. Kommer sitta med digitaltrummorna och öva. Ska bli kul men troligtvis ganska jobbigt också.


Testar nytt bloggsystem

14 aug 2012

Nu har jag fått ett bättre bloggsystem på hemsidan. Lättare att följa och även en funktion för att kommentera.


 

 

Gamla blogginlägg med gamla systemet.

20120702: Sommar och sol! Gott om tid att sitta och hamra. Synd bara att solbrännan tar dåligt inomhus.

20110330: Funderar på att byta trumskinn på trummorna. Det var längesedan jag körde coated. Saknar nog det varma ljudet. Kanske skulle ta Remo emeror coated...

20110331: Saker jag inte gillar med trummor: De tar en jäkla massa plats! Måste de låta så högt? Sejarmattan på virveltrumman rasslar okontrollerat.

20110402: Phj! Gick inte på några aprilskämt igår (tror jag).

20110403: Skitväder. Tur att spela trummor är en inomhusgren.

20110403: Det blev trumskinn med coating på trummorna (pukorna). Låter mumma!!

20110406: Efter bytet av trumskinn låter mina trummor grymt men jag funderar på att komplettera med en Kickport till baskaggen.

20110408: Gött med helg! Ska ta och rengöra ett par av mina cymbaler som börjar se riktigt grisiga ut.

20110411: Ny vecka nya utmaningar! Kan meddela att cymbalerna blev riktigt bra. Gick åt två putshanddukar och ganska mycket cymbalpolish innan det var klart.

20110413: Nu är hi-hat färdigputsad också. Chinan klarar sig. Hårt slit men väl värt mödan när ens cymbaler glittrar vackert igen.

20110418: Ny vecka, nya tag!

20110502: Längesedan jag skrev. Lyckades få lite problem med axeln (dock inte av trummandet men det stör trummandet). Hoppas att det ska bli bättre snart.

20110511: På något vis skyller jag på solen att mina trummor blir ståendes orörda...

20110701: Semesterperiod, innebär tyvärr att trummorna mest samlar damm. Tur att man har digitaltrummor till hands hemma.

20110710: Hittade en annan blogg med en trummis.

20110717: Min morbror undrade lite om att köpa trummor till min lilla kusin så jag skrev en sida om just vad man ska tänka på när man köper trummor till barn. Sidan hittar du här.