Bli en bättre trummis med DVD

En sak jag tänkt mycket på är hur man blir en bättre trummis. Givetvis måste man sitta hemma och träna men precis som i sport så är det svårt att coacha sig själv till nya framgångar. Man behöver någon som pushar, ger tips, inspiration och återkoppling. 

Det uppenbara är förstås att anlita en duktig trumlärare. Har man siktet inställt på att bli riktigt duktig trummis är detta troligvis den ända vägen. För de flesta av oss är det inte en möjlighet. Duktiga lärare finns inte över allt och det både kostar pengar och tar en hel del tid. Som alternativ (och som väldigt bra komplement till de som har en trumlärare) är att titta på trum-DVD:er. Jag har köpt några olika och de flesta har varit väldigt bra. I de flesta fall är det en specifik trummis som under ett par timmar ger sina bästa träningstips, häftigaste trumkompen och bästa fills:en. Tar man sig tid och tittar på DVDn samtidigt som man sitter vid sitt trumset så kan man lära sig otroligt mycket. Allt för några hundralappar. Även om det finns mycket på Youtube så är det mesta ryckt ur sitt sammanhang och det är först när man ser hela DVDn som bitarna faller på plats. 

Det finns trumslagare från alla musikstilar som gjort DVDer så det är bara att välja och vraka. Samtidigt tror jag att det är viktigt att försöka vidga sina vyer och t.ex försöka sig på RnB även om man mest gillar metal. De som är störtst på DVD för trummisar är Hudson music. Där finns preview på alla DVDer så att man vet ungefär vad som erbjuds. 

Min personliga favorit hittils är Jojo Mayer, secret weapons of the modern drummer

16 jun 2013