Nya trumsargar

Gillar verkligen när trummorna är rena och blänker. Brukar putsa dem ordentligt ett par gånger om året och sedan bara dammar av trumsetet någon gång i månaden. Gillar när trummorna ser ut som nya. Sargarna på virveln och hängpukorna är tydligen det som blivit mest slitet när jag packat upp/ned och transporterat trummorna. De kanske har fått ta emot en och annan smäll också genom åren. Hur som helst så gick det inte att få fason på dem. Såg tråkiga ut och faktum är att jag tröttnat lite på die-cast-sargar eftersom de väger så mycket och det inte blir något riktigt klipp i mina rim-shots. Fick därför idén att byta sargar på virveltrumman pukorna. Egentligen kom idén när jag insåg att sargar inte kostar så mycket. Runt 150kr/st. Sedan kollade jag lite till och hittade S-hoop hos Trumslagaren.se. Priset var omkring 100kr extra för dem jämfört med vanliga trumsargar.
Vilken grej! Jag tycker att trummorna är lika lättstämda som med die-cast men väger bara en bråkdel. Så gött! Rim-shots blir riktigt feta. Jag undrar om det inte är så att stockarna håller längre också eftersom det inte är någon skarp kant på S-hoop.
Fanns tyvärr inte S-hoop till min 18" golvpuka så den får klara sig med en vanlig sarg men det funkar också bra.

Jag tror faktiskt att pressade (vanliga) sargar har fått oförtjänt dåligt rykte. På gamla trumset och nya billiga är det ofta tunna sargar. Tror att plåten brukar vara 1,6mm. De kan bli krökta om man är oförsiktig. Numera är pressade sargar s.k. Power-sargar. Plåten i dem är 2,3mm dvs över 40% kraftigare. De är väldigt stadiga. Tror inte att man kröker dem med handkraft. Tror alltså att de flesta klarar sig bra med vanliga 2,3mm sargar. Die-cast är något som trumtillverkarna skapat buzz kring bara för att kunna ta än mer betalt. Just my two cents...

 

21 sep 2012