Trummor och barnVid vilken ålder kan man börja spela trummor?

 

Om du funderar på att skaffa ett trumset till ett barn så är det viktigt att du tänker igenom vid vilken ålder man kan och bör börja spela trummor. Alla barn är olika och om du märker att ditt barn ständigt hamrar takter mot bilsäten, bord och stolar så är det kanske dags att ge utlopp för detta med ett riktigt trumset. Du ska förstås vara beredd på att du själv kommer att få höra framstegen på nära håll om du inte har möjlighet till att placera trummorna i källare eller i en separat lokal.

Små barn och trummor

Det man ska tänka på då man tittar på vid vilken ålder man kan börja trumma är förstås öronen. Både vuxna och små ska vara försiktiga med hörsel och inte utsätta öronen för alltför höga ljud under förlängd tid. Med tanke på detta så kan trummor till barn tyckas vara en omöjlighet men så är det inte! Om du som förälder ser till att ditt barn får rätt slags trummor för sin ålder, och samma typ av hörselskydd som används vid konserter, så kan det här vara början på en härlig hobby och karriär.

Det finns givetvis en annan aspekt av små barn och trummor och det är att de faktiskt inte förstår hur man hanterar ett trumset på rätt sätt. Trumman är ett instrument som måste behandlas korrekt och varsamt för att det ska hålla. Ett barn som inte kan sitta stilla under några enkla minuter av teori kan lika gärna hamra loss på kastrullerna i köket.

Vid vilken ålder ska man börja trumma?

Så vid vilken ålder är ditt barn redo för ett trumset? Man kan säga att barn som börjat skolan även kan förväntas vara redo för ett instrument. Det här har vi sett i Sverige med den succé musikskolan visade sig vara under 80-talet. Har du ett barn i ålder 7 och upp som älskar att finna takten i allt och ständigt talar om trummor så kan du givetvis skaffa ett trumset med goda resultat.

Hitta rätt metod för inlärning

Det viktigaste är trots allt inte när ditt barn börjar trumma utan snarare hur inlärningen går till. Det gäller som förälder och lärare att hitta en balans mellan det roliga och kravlösa och strikt inlärning. Trummor, liksom andra instrument, kräver disciplin och övning för att det ska bli till mer än ett oidentifierbart hamrande. Har ditt barn viljan så kan du uppmuntra ett sunt inlärningsmönster genom att ge positiv motivation och visa ditt barns nya hobby intresse och respekt.

Har ni väl bestämt er för att skaffa trummor så gäller det att det nya instrumentet får en trevlig plats i hemmet där det kommer att uppskattas. Med denna attityd så kommer det till sist att komma riktigt sköna ljud och takter från trummorna, och det oavsett när barnet började spela!

Trumset för barn kan du hitta här