Spela Trummor

Ifall du inte spelat trummor tidigare kan det vara lite svårt. En bra koordinationsförmåga är bra att ha! Vanlig fyrtakt brukar vara det första man lär sig på trummor. Det innebär att du på hi-hat spelar fyra slag (lättast med höger trumpinne). När du gör det räknar du samtidigt högt ett, två, tre, fyra.  På ett slår du även till på bastrumman (med pedalen förstås). På tre slår du på virveltrumman med vänster trumpinne. Sedan börjar allt om från ett.

När du behärskar detta har du lärt dig ett första komp för trummor och kan fortsätta. Testa t.ex att dubbla slagen på bastrumman varannan gång. Tyckte du det var enkelt? I så fall är nog detta med trummor något för dig. Skaffa en trumset genast och börja öva!

Det finns jättemycket bra filmklipp på Youtube där du kan lära dig mer. Sedan finns det också riktigt bra filmer och böcker. Det mesta är på engleska men på nybörjarsidan finns en hel del på svenska också. Går du i skolan så passa på att gå i musikskola. Där kan man nästan alltid välja att spela trummor. Lärarna är oftast ganska bra och billigare utbildning är svårt att få. Vill man bli ännu duktigare kan man ta privatlektioner.